Mobilanpassat väder för Borlänge

Väderprognos för Borlänge

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 09:16

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Borlänge idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Borlänge de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Borlänge, se detaljerat väder för Borlänge här.

Missa heller inte Om Borlänge med omgivningsbilder och foton runt om Borlänge, samt intressant information om sevärdheter och platser i Borlänge. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Borlänge

Solen går upp 08:22 i Borlänge
Solen går ner 16:01 i Borlänge

Idag är det 7 timmar och 39 minuter sol i Borlänge.
Vi hoppas på sol förstås!

Väderöversikt för Sverige

Om Borlänge

Om Borlänge

Borlänge är en tätort i Dalarna och centralort i Borlänge kommun, Dalarnas län.

Borlänge är centralort för Borlänge kommun och är Sveriges 25:e största tätort. Borlänge, som ligger vid Dalälven, är Dalarnas största tätort och dess viktigaste industri- och handelsort. Traditionellt sett har den karakteriserats som en utpräglad industristad med främst stål- och pappersindustri. Denna är idag främst dominerad av SSAB Tunnplåt Borlänge och Stora Enso Kvarnsveden. Under de senare årtiondena har industridominansen emellertid minskat, och idag har Borlänge även en väl utbyggd privat och offentlig tjänstesektor. Bland annat finns här centrumet för länets parti- och detaljhandel samt landsvägs-, järnvägs- och flygtransporter. I Borlänge finns en av landets fyra rangerbangårdar och Trafikverket har även sitt huvudkontor förlagt till Borlänge. På senare år har stora satsningar gjorts från såväl kommunens som det privata näringslivets sida i syfte att utveckla och profilera Borlänge till mäss- och konferensstad. Som en viktig del i detta arbete har köpcentrumet Kupolen uppförts. Strax söder om tätorten ligger flygplatsen Dala Airport.

I Borlänge finns delar av Högskolan Dalarna med inriktning på teknisk, administrativ, ekonomisk och social utbildning. Här ligger också Framtidsmuseet som innehåller planetarium och naturvetenskaplig experimentverkstad.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?