Mobilanpassat väder för Smedjebacken

Väderprognos för Smedjebacken

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 09:16

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Smedjebacken idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Smedjebacken de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Smedjebacken, se detaljerat väder för Smedjebacken här.

Missa heller inte Om Smedjebacken med omgivningsbilder och foton runt om Smedjebacken, samt intressant information om sevärdheter och platser i Smedjebacken. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Smedjebacken

Solen går upp 08:30 i Smedjebacken
Solen går ner 15:50 i Smedjebacken

Idag är det 7 timmar och 20 minuter sol i Smedjebacken.
Vi hoppas på sol förstås!

Väderöversikt för Sverige

Om Smedjebacken

Om Smedjebacken

Smedjebacken är en tätort i södra Dalarna och centralort i Smedjebackens kommun, Dalarnas län. Orten ligger vid sjön Norra Barken cirka 4 mil söder om Borlänge och är mest känd för sin järnindustri, genom Smedjebackens Walsverk.

På 1300- eller 1400-talet uppfördes Norrbärke kyrka, en stenkyrka i By i Norrbärke socken. Kyrkan byggdes ut under åren mellan 1661 och 1724 för att till slut få sin nuvarande form. Kyrkans inventarier kom till stor del från socknens brukspatroner och bergsmän.

I trakten hade det sedan länge funnits små smedjor och 1631 anlades på samma plats som dagens stålföretag Ovako en bergsmanssmedja. Orten växte med tiden också fram som ett kommunikationscentrum då både lands- och vattenvägar möts här. Här låg också en hamn för utskeppning av järn från traktens hyttor och smedjor. Flatenbergs hytta finns idag kvar strax utanför samhället.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?