Mobilanpassat väder för Gävle

Väderprognos för Gävle

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 12:12

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Gävle idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Gävle de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Gävle, se detaljerat väder för Gävle här.

Missa heller inte Om Gävle med omgivningsbilder och foton runt om Gävle, samt intressant information om sevärdheter och platser i Gävle. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Gävle

Solen går upp 08:11 i Gävle
Solen går ner 15:58 i Gävle

Idag är det 7 timmar och 47 minuter sol i Gävle.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 4 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Gävle

Om Gävle

Gävle är en tätort i Gästrikland samt centralort i Gävle kommun och residensstad för Gävleborgs län. Gävle är Sveriges 13:e största tätort med 71 033 invånare (2010).[1]

Staden är belägen vid Gävlebukten, där Gavleån mynnar i Bottenhavet (Östersjön), cirka 15 km nordväst om Skutskär vid gränsen till Uppsala län där Dalälven har sin mynning. Cirka 20 km väster om Gävle och uppströms längs Gavleån ligger Sandviken. Mellan Gävle och Skutskär ligger Furuvik, känd för djur- och nöjesparken Furuviksparken.

Gävle är en gammal industriort som idag bland annat förknippas med kafferosteriet Gevalia, som är ortens namn på latin. Staden har "Välkommen ombord" som slogan. Gävle har egen sjöräddningsstation tillhörande SSRS - Svenska Sjöräddningssällskapet; RS Gävle. På senare år har Gävle fått mycket stor uppmärksamhet för sin julbock som vandaler lyckats bränna upp nästan varje år. Bocken har nu börjat användas som symbol för Gävle (bland annat i logotypen för 2011 års friidrotts-SM[2]).

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?