Mobilanpassat väder för Hörby

Väderprognos för Hörby

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 04:57

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Hörby idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Hörby de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Hörby, se detaljerat väder för Hörby här.

Missa heller inte Om Hörby med omgivningsbilder och foton runt om Hörby, samt intressant information om sevärdheter och platser i Hörby. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Hörby

Solen går upp 07:59 i Hörby
Solen går ner 16:38 i Hörby

Idag är det 8 timmar och 39 minuter sol i Hörby.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 1 timme och 17 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Hörby

Om Hörby

Hörby är en tätort och centralort i Hörby kommun i Skåne län. Hörby ligger längs med E22:s sträckning ungefär 30 kilometer nordöst om Lund och 35 kilometer sydväst om Kristianstad. Den ligger intill Östra Ringsjön och ungefär 10 kilometer söder om Höör.

Hörby är kyrkbyn i Hörby socken och fick på 1880-talet järnvägsförbindelse. Järnvägen gjorde att Hörby blev en betydande järnvägsknut i Skånes mitt och år 1894 blev Hörby municipalsamhälle, samt 1900 köping fristående från Hörby landskommun. Den sista järnvägslinjen lades ner 1967 och spåret är numera upprivet.

Hörby har stavats både Hörghby och Hörgby. Ortnamnet kommer från det fornnordiska ordet hörgr vilket betyder stenröse eller stenbunden mark[2]. Ursprungligen var Hörby en kyrkby, men redan innan den första järnvägen dit öppnades 1882 var orten ett ganska betydande samhälle, vars utveckling började redan på 1840-talet och som några årtionden senare blev mittpunkt för en stor del av Mellanskåne. I Hörby möts Skånes landsvägar från norr och söder samt väster och öster. Landsvägen norr-söder band samman de båda städerna Vä och Lund. Idag sammanbinder E22an nordöstra Sverige med kontinenten. Vägen väst-öst, nuvarande Råbygatan, gick till Östra Sallerup.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?