Mobilanpassat väder för Forshaga

Väderprognos för Forshaga

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 19:01

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Forshaga idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Forshaga de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Forshaga, se detaljerat väder för Forshaga här.

Missa heller inte Om Forshaga med omgivningsbilder och foton runt om Forshaga, samt intressant information om sevärdheter och platser i Forshaga. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Forshaga

Solen går upp 08:21 i Forshaga
Solen går ner 16:17 i Forshaga

Idag är det 7 timmar och 56 minuter sol i Forshaga.
Vi hoppas på sol förstås!

Väderkameror nära Forshaga

Väderöversikt för Sverige

Om Forshaga

Om Forshaga

Forshaga är en tätort och centralort i Forshaga kommun i centrala Värmland. Orten utgjorde från 1944 till 1970 Forshaga köping. Den är belägen vid Klarälven, omkring 20 km norr om det delta i och runt Karlstad där älven rinner ut i Vänern.

Forshaga är en bruksort, som till stor del växt upp runt pappersbruket. Inflyttningen till orten skedde i samband med den industriella revolutionen. Därför finns det få äldre byggnader i Forshaga. Bland annat invigdes Forshaga kyrka så sent som den 20 mars 1921 av biskop Johan Alfred Eklund. Forshaga har även ett slott vilket invigdes 1882.

Ortens tillväxt var även starkt knuten till järnvägen, NKlJ-banan, mellan Skoghall och Hagfors, vilken passerade igenom samhället. Mellan Forshaga och Skived, beläget på andra sidan Klarälven, uppfördes en järnvägsbro. Sedan järnvägen rivits upp används den idag istället av fotgängare och cyklister och är nu en del av Klarälvsbanan.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?