Mobilanpassat väder för Karlstad

Väderprognos för Karlstad

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 22:56

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Karlstad idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Karlstad de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Karlstad, se detaljerat väder för Karlstad här.

Missa heller inte Om Karlstad med omgivningsbilder och foton runt om Karlstad, samt intressant information om sevärdheter och platser i Karlstad. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Karlstad

Solen går upp 08:19 i Karlstad
Solen går ner 16:20 i Karlstad

Idag är det 8 timmar och 1 minuter sol i Karlstad.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 1 timme och 41 minuter.

Väderkameror nära Karlstad

Väderöversikt för Sverige

Om Karlstad

Om Karlstad

Karlstad (uttal: [k???sta])(fd: Carlstad) är en tätort i Värmland, belägen vid Vänerns norra strand. Karlstad är centralort för Karlstads kommun, residensstad för Värmlands län och stiftsstad för Karlstads stift samt sedan 1999 universitetsstad. Karlstad är Sveriges 17:e största tätort med &&&&&&&&&&061685.&&&&&061 685 invånare (2010)[2]. I Karlstads kommun bor det &&&&&&&&&&086834.&&&&&086 834 invånare (2012)[3]

Karlstad, eller Tingvalla som det hette då, har varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden. 1584 fick orten stadsrättigheter av Karl IX, som även gav staden dess nuvarande namn. Karlstad ligger vid den övre sidan av Vänerns strand, på ett deltaområde där Klarälven delar sig i många grenar innan den mynnar ut i Vänern. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat. En av de mest uppskattade är Gustaf Fröding. Karlstads symbol är en glad sol, bekant genom 'Sola i Karlstad'. Hon var en populär servitris på stadens utvärdshus och står nu som staty utanför stadshotellet.

Karlstad ligger i södra Värmland, vid Vänerns norra strand, och är centralort i Karlstads kommun, som avgränsas av Filipstad, Forshagas, Grums, Hagfors, Hammarös, Kils, Kristinehamns och Storfors kommuner, samt även en maritim gräns till Säffle kommun. Tätorten sträcker sig över en yta på 3031 hektar (2010), vilket ger en befolkningstäthet på &&&&&&&&&&&02035.&&&&&02 035 invånare per kvadratkilometer.[2] Två tätorter, Alster och Skåre, samt småorterna Dingelsundet, Edsgatan, Höja, Björby och Gräsås och Steffensminne, ligger på omkring en kilometers avstånd från stadens bebyggelsegräns. Ännu en bit längre ut (2 – 3 km) finner man tätorten Skattkärr och tätorterna Skoghall och Vidöåsen i Hammarö kommun. Karlstad och de fyra kranskommunerna Forshaga, Grums, Hammarö och Kil utgör Karlstadsregionen med ett invånarantal på 133 207 (2012-03-31).

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?