Mobilanpassat väder för Kristinehamn

Väderprognos för Kristinehamn

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 06:18

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Kristinehamn idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Kristinehamn de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Kristinehamn, se detaljerat väder för Kristinehamn här.

Missa heller inte Om Kristinehamn med omgivningsbilder och foton runt om Kristinehamn, samt intressant information om sevärdheter och platser i Kristinehamn. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Kristinehamn

Solen går upp 08:20 i Kristinehamn
Solen går ner 16:13 i Kristinehamn

Idag är det 7 timmar och 53 minuter sol i Kristinehamn.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 1 timme och 15 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Kristinehamn

Om Kristinehamn

Kristinehamn är en tätort i Värmland och centralort i Kristinehamns kommun, Värmlands län, vid Vänern.

Stadens ursprung var den hamn- och marknadsplats som uppstod kring den bro över Varnan där riksvägen mellan Sverige och Norge passerade. Kristinehamn har tidigare hetat Bro (Broo) och Varnums socken långt före de första stadsprivilegierna. Bro var en sätesgård, som sedan 1300-talet låg på platsen för inre hamnen och torget i Kristinehamn. 1572 lät hertig Karl uppföra ett kronobruk på platsen, omfattande masugn, hammarsmedja, såg, kvarn med mera. Han lät 1582 göra Bro till stad i avsikt att platsen skulle bli centralort för Värmland men ändrade sig 1584 och gav då privillerigerna till Karlstad istället, då han ansåg att Bro var mindre lämplig plats för bruksrörelse. Sitt järnbruk flyttade han till Nykroppa. Under 1600-talet ökade dock järnhanteringen i Värmland, och därmed Bros betydelse. År 1642 fick Kristinehamn åter sina stadsprivilegier av drottning Kristina under namnet Christinehamn (uppkallad efter henne).[3] Stadsvapnet symboliseras av båttypen bojort, eftersom stångjärn fraktades till Kristinehamn med häst och järnväg från Bergslagen, och därmed till Vänern för vidare transport till järnbruk med bojortsbåt och häst, där det smeds om till stångjärn.

Flera större eldsvådor har övergått Kristinehamn, bland annat 1777, då staden nästan helt och hållet nedbrann, och 1893, då ett femtiotal gårdar på vardera sidan Kungsgatan lades i aska.[4]

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?