Mobilanpassat väder för Östersund

Väderprognos för Östersund

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 20:11

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Östersund idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Östersund de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Östersund, se detaljerat väder för Östersund här.

Missa heller inte Om Östersund med omgivningsbilder och foton runt om Östersund, samt intressant information om sevärdheter och platser i Östersund. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Östersund

Solen går upp 08:38 i Östersund
Solen går ner 15:52 i Östersund

Idag är det 7 timmar och 14 minuter sol i Östersund.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 12 timmar och 33 minuter.

Väderkameror nära Östersund

Väderöversikt för Sverige

Om Östersund

Om Östersund

Östersund är en tätort som är centralort i Östersunds kommun och residensstad i Jämtlands län. En mindre del av tätorten sträcker sig över kommungränsen in i grannkommunen Krokom. Östersund ligger vid Storsjön och är Storsjöbygdens och Jämtlands enda stad. Östersund är Sveriges 24:e största tätort med &&&&&&&&&&044327.&&&&&044 327 invånare (2010).[1]

Östersund är den enda stad inom Sveriges nuvarande gränser som grundats på 1700-talet. Staden grundades främst för att kontrollera handeln i Jämtland, vars invånare bedrev en omfattande och mycket lönsam handel som irriterade den svenska staten. Statsmaktens intentioner var att, i enlighet med lagen, kanalisera handeln till staden. Detta togs dock inte väl emot av befolkningen, vilket ledde till att Östersund länge förblev en liten stad, befolkningsmässigt sett faktiskt mindre än antalet invånare på det intilliggande Frösön. Det dröjde ända till senare delen av 1800-talet innan Östersund blev en verklig stad, egentligen först efter järnvägens ankomst 1879.[2]

Östersund är beläget i mellersta Sverige, mitt i Jämtlands län. I egenskap av Sveriges ytgeografiskt sett mest centralt belägna stad brukar Östersund ta åt sig äran som Sveriges mittpunkt.[3] Ortnamnet kommer från det smala sund som skiljer Frösön från fastlandet, Östersundet, ursprungligen Östra sundet, vilket i dag är så smalt som 150 meter[källa behövs] på sina ställen.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?