Mobilanpassat väder för Överkalix

Väderprognos för Överkalix

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 18:25

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Överkalix idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Överkalix de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Överkalix, se detaljerat väder för Överkalix här.

Missa heller inte Om Överkalix med omgivningsbilder och foton runt om Överkalix, samt intressant information om sevärdheter och platser i Överkalix. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Överkalix

Solen går upp 07:26 i Överkalix
Solen går ner 17:01 i Överkalix

Idag är det 9 timmar och 35 minuter sol i Överkalix.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 6 timmar och 54 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Överkalix

Om Överkalix

Överkalix (finska Ylikainus eller Ylikainuu) är en tätort och centralort i Överkalix kommun i Norrbottens län i Sverige.

Överkalix kommun är belägen utmed Kalixälven, cirka tio mil nordost om Luleå, och cirka 55 kilometer norr om E4 längs E10 upp emot Gällivare och Kiruna. Norrifrån kommer Kalixälven slingrande och gör en Z-sväng förbli centralorten, där också Ängesån mynnar i älven. Strax sydost om centralorten Bränna ligger de två sjöarna Grundträsk och Djupträsk, den senare sträcker sig knappt en mil söderut. Väster om älven ligger det 260 meter höga Lappberget, från vars topp man har milsvid utsikt åt alla väderstreck.

Kommuncentrum, där Överkalix kyrka, kommunledning och grund- och gymnasieskola är belägna, kallas Bränna. Till centralorten får även räknas Grelsbyn, som ligger cirka en kilometer söder om Bränna, samt Brännaberget, 500 meter sydost om Bränna, och Tallvik på andra sidan älven, cirka en kilometer norr om Bränna.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?

Vi använder cookies för att förhöja din användarupplevelse på denna webbplats. Läs mer   Godkänn