Mobilanpassat väder för Upplands Väsby

Väderprognos för Upplands Väsby

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 20:34

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Upplands Väsby idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Upplands Väsby de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Upplands Väsby, se detaljerat väder för Upplands Väsby här.

Missa heller inte Om Upplands Väsby med omgivningsbilder och foton runt om Upplands Väsby, samt intressant information om sevärdheter och platser i Upplands Väsby. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Upplands Väsby

Solen går upp 08:04 i Upplands Väsby
Solen går ner 15:59 i Upplands Väsby

Idag är det 7 timmar och 55 minuter sol i Upplands Väsby.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 3 timmar och 50 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Upplands Väsby

Om Upplands Väsby

Upplands Väsby är en tätort i Uppland och centralort i Upplands Väsby kommun, Stockholms län. Upplands Väsby är Sveriges 27:e största tätort med 37 594 invånare. Europaväg 4 och Ostkustbanan går genom orten.

Orten har en lång historia med tydliga spår av bebyggelse redan från förkristen tid på ett flertal ställen. De första spåren av mänsklig odling har påträffats vid utgrävningar av Hammarbyåsen, cirka 400 meter söder om nuvarande Glädjens trafikplats, där man vid utgrävningen av Ekebo gravfält hittade en bronsyxa från tiden omkring 600 - 700 år före Kristi födelse. Upplands Väsby låg då vid havet och befolkningen levde av fiske, säl- och sjöfågeljakt. Flera fynd av utländska mynt vittnar om den omfattande handeln med främmande länder. Man har bland annat funnit arabiska mynt på Stora Wäsby slotts ägor.

Vid Runsa och Skavsta finns förhistoriska befästningar, så kallade fornborgar. Spåren efter urinvånarnas begravningsplatser finner man på många ställen i form av högar, stensättningar, resta stenar eller obetydliga upphöjningar. Gravarna har ibland formen av ett skepp, som vid Runsa, en av Sveriges mest kända skeppssättningar. Den är 56 meter mellan för och akter och är från 400- eller 500-talet. Andra begravningsplatser finns i form av stora gravhögar nära Löwenströmska sjukhuset och i Runby, vilken kallas Zamores kulle efter pukslagaren Antonin Zamore, en nordafrikan som kom till Sverige i slutet av 1700-talet och som bodde på Runby Nedre gård, nuvarande hembygdsgården. Det största gravfältet är Stora Wäsby slotts ättebacke med cirka 200 vackert formade gravkullar.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?