Mobilanpassat väder för Skara

Väderprognos för Skara

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 17:53

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Skara idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Skara de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Skara, se detaljerat väder för Skara här.

Missa heller inte Om Skara med omgivningsbilder och foton runt om Skara, samt intressant information om sevärdheter och platser i Skara. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Skara

Solen går upp 08:18 i Skara
Solen går ner 16:21 i Skara

Idag är det 8 timmar och 3 minuter sol i Skara.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 7 timmar och 46 minuter.

Väderkameror nära Skara

Väderöversikt för Sverige

Om Skara

Om Skara

Skara är en tätort i Västergötland samt centralort i Skara kommun och biskopssäte för Skara stift.

Skara är en av Sveriges äldsta städer och var viktig genom det vägmöte centralt i landskapet som staden kom att ligga vid. Staden låg också vid en gammal tingsplats (Götala) och fick dessutom ännu större betydelse som biskopssäte i Skara stift. Skara stift var först ett vidsträckt missionsstift med Skara som centrum, men senare efter kristnandet blev Skara istället en viktig kyrklig medelpunkt med bland annat två kloster. Flera viktiga möten hölls i Skara, exempelvis det stora svenska rådsmötet i juli 1326 och det svensk-dansk-norska rådsmötet i januari 1458. Svenska kungar vistades i staden tidvis, och söder om staden låg ett befäst slott, Gälakvist. Skara har flera gånger härjats av brand och härjningar under krigen mellan Sverige och Danmark. Den sista branden av större omfattning var år 1719.

Centrala Skara har kvar sitt medeltida oregelbundna gatunät. Där ligger det gamla torget, domkyrkan och rådhuset. Andra kulturhistoriskt intressanta byggnader är Gamla biblioteket från 1850-talet (nu finns även ett nybyggt bibliotekshus) och det gamla läroverket (se särskilt avsnitt nedan) från slutet av 1800-talet. Numera ligger även turistbyrån i Gamla biblioteket. Där finns också några äldre träbyggnader kvar från 1800-talet, men många av dem har rivits, bland annat många på 1960-talet och därefter. Norr om centrum ligger Västergötlands museum till vilket ett friluftsmuseum hör som ligger ett hundratal meter öster om själva museibyggnaden. Friluftsmuseet har gamla gårdshus, lanthandel, en gammal träkyrka med klockstapel med mera, från olika delar av landskapet.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?